Υλικά
Για 6 άτομα
1 κιλό κολοκυθάκια
150 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla τριμμένο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
4 αυγά
200 γραμμάρια βούτυρο light Lurpak λιωμένο
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι baking powder
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το βούτυρο light σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, ανακατεύετε καλά, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι ζυμαρικών και τα αφήνετε για 15-20 λεπτά.
Πριν χρησιμοποιήσετε τα κολοκυθάκια τα στραγγίζετε πολύ καλά με τα χέρια σας να φύγουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το σκληρό τυρί Δανίας, το φρέσκο τυρί κρέμα, τα αυγά, το μισό λιωμένο βούτυρο light, το γιαούρτι, το baking powder, το αλεύρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
Αλείφετε με λίγο από τα 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο light το ταψί, πασπαλίζετε με λίγο καλαμποκάλευρο και απλώνετε το μείγμα της κολοκυθόπιτας.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο light και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50-60 λεπτά.