Υλικά
Για 4 άτομα
700 γραμμάρια κολοκυθάκια
6 φέτες havarti Arla ψιλοκομμένες
50 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
30 γραμμάρια βούτυρο soft Lurpak
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Βούτυρο soft Lurpak για τηγάνισμα
Για το dip:
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα ¾ από τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα στο λεπτό μέρος του τρίφτη.
Τοποθετείτε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα στύβετε να βγάλουν τα υγρά τους.
Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, τα αυγά, το αλεύρι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το havarti, 50 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα, το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Όταν το μείγμα έχει ανακατευτεί καλά προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μαζί με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε ελαιόλαδο και βούτυρο soft .
Με ένα κουτάλι τοποθετείτε τους κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι και τους ψήνετε για 3-5 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές.
Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λιπαρά.
Όταν οι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους σερβίρετε με μία κουταλιά από το dip με το φρέσκο τυρί κρέμα.