Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά Μπούμπας
200 γραμμάρια χοιρινό κιμά Μπούμπας
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο Lurpak
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1½ κουταλάκι κύμινο
1½ κουταλάκι σουμάκ
1½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
200 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
150 γραμμάρια κόκκινο κρασί
600 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γραμμάρια άγριο ρύζι βρασμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το μπαγιάτικο ψωμί μαζί με το κόκκινο κρασί, συμπληρώνετε με νερό μέχρι να σκεπάσει το ψωμί και να το αφήνετε να μουλιάσει.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια, το μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, το σουμάκ, την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στραγγίζετε καλά το ψωμί, το προσθέτετε στο μπολ με τον κιμά, ζυμώνετε πολύ καλά το μείγμα για τουλάχιστον 7-8 λεπτά και τοποθετείτε τον κιμά στο ψυγείο για 30-40 λεπτά σκεπασμένο.
Αποσύρετε τον κιμά από το ψυγείο, πλάθετε σε σουτζουκάκια και τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
Θωρακίζετε τα σουτζουκάκια, να πάρουν ωραίο χρώμα περιμετρικά, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας μαζί με λίγο νερό και μόλις πάριε μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγομαγειρεύετε τα σουτζουκάκια για 30-35 λεπτά.
Όταν τα σουτζουκάκια είναι έτοιμα σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα το άγριο ρύζι μαζί με 3-4 σουτζουκάκια από πάνω.