Κόκκινη φακή η απαλή

Η κόκκινη φακή είναι γνωστή και με την ονομασία «φακή της Αιγύπτου». Η γεύση της είναι απαλότερη από αυτήν της κοινής φακής, είναι πιο γλυκιά και έχει επίγευση ξηρών καρπών.
Η χρωματική της γκάμα κυμαίνεται από το ελαφρύ πορτοκαλί μέχρι το έντονο κόκκινο…

 

 
Η κόκκινη φακή είναι γνωστή και με την ονομασία «φακή της Αιγύπτου». Η γεύση της είναι απαλότερη από αυτήν της κοινής φακής, είναι πιο γλυκιά και έχει επίγευση ξηρών καρπών.
Η χρωματική της γκάμα κυμαίνεται από το ελαφρύ πορτοκαλί μέχρι το έντονο κόκκινο.
 
Η κόκκινη φακή είναι όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνες Β.
Μία μερίδα κόκκινης φακής, δηλαδή περίπου όσο ένα φλιτζάνι του τσαγιού, περιέχει πάνω από το μισό του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου ενός ατόμου.
 
Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να την μαγειρέψουμε, είναι κυρίως βραστή ως σούπα, αλλά και σε διάφορες σαλάτες και σε πιάτα ως γαρνιτούρα, για να προσθέσουν χρώμα και γεύση. 
Χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για να ετοιμαστεί, και έχει την τάση να παίρνει την υφή πουρέ.
Λόγω αυτής της ιδιότητας της, χρησιμοποιείτε και σε πολλές πάστες κάρυ.
 
Εάν έχετε πρόβλημα με τα όσπρια, είναι πολύ πιο εύπεπτη και ελαφριά.

 
 
×