Κιμαδορολάκια με σφολιάτα και dip γιαουρτιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 16-18 ρολάκια

1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
Για τη γέμιση:
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
5 φέτες μπέικον
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ
1 κουταλιά ζάχαρη
300 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
200 ml ζωμό μοσχαρίσιο
150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
Για την σος γιαουρτιού:
200 γραμμάρια γιαούρτι
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με την καπνιστή πάπρικα και την γλυκιά πάπρικα για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτετε τον μοσχαρίσιο κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς.
Προσθέτετε τον πελτέ μαζί με την ζάχαρη, την τριμμένη τομάτα, τον μοσχαρίσιο ζωμό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε την φωτιά να μαγειρευτεί ο κιμάς.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος και έχει δέσει καλά, τον αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τριμμένο κασέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και τον αφήνετε να κρυώσει αρκετά.
Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας, σε έναν καθαρό ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγετε ελαφρώς, με έναν πλάστη, από όλες τις μεριές.
Απλώνετε τον μισό κιμά στο φύλλο σφολιάτας, αφήνοντας στην μία μεγάλη πλευρά ένα περιθώριο περίπου 2 δαχτύλων.
Τυλίγετε σε ρολό την μεγάλη πλευρά, προς την πλευρά στην οποία υπάρχει το περιθώριο, το οποίο περνάτε με λίγο νερό, για να κολλήσει και να κλείσει καλά το ρολό.
Κόβετε το ρολό σφολιάτας σε φέτες πάχους περίπου 2 δαχτύλων και τοποθετείτε τα κομμάτια σε ταψάκια με φόρμες για muffin.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα ρολάκια σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σος γιαουρτιού, το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε τα ρολάκια κιμά σε μία μεγάλη πιατέλα με 1-2 κουταλάκι από την σος γιαουρτιού από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

FINGER FOOD

ΚΙΜΑΣ

ΣΦΟΛΙΑΤΑ

×