Κιμαδόπιτα με καπνιστή πάπρικα και κασέρι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 τομάτες
8 φέτες μπέικον
2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 πράσο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές πελτέ
200 ml ζωμό μοσχαρίσιο
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες και το μπέικον σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με την καπνιστή πάπρικα για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτοντάς τον μοσχαρίσιο κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς.
Προσθέτετε τον πελτέ μαζί με τις τομάτες, τον μοσχαρίσιο ζωμό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε την φωτιά να μαγειρευτεί ο κιμάς.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος και έχει δέσει καλά, τον αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τριμμένο κασέρι μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε αναλόγως.
Λαδώνετε ελαφρώς με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί και τοποθετείτε 4 χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
Προσθέτετε την γέμιση απλώνοντας την καλά σε όλη την επιφάνεια του χωριάτικου φύλλου και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Με ένα μαχαιράκι κόβετε τα χωριάτικα φύλλα, αν περισσεύουν πολύ, και αφήνετε ένα μικρό περιθώριο έτσι ώστε να τα γυρίσετε προς τα μέσα, λαδώνοντας τα καλά.
Χαράζετε με ένα μικρό μαχαίρι την πίτα, περνάτε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, την ραντίζετε ελαφρώς με πολύ λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΙΜΑΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

×