Με σκούρο κόκκινο χρώμα ή με ανοιχτό κιτρινορόζ τα κεράσια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, τα γλυκά και τα ξινά. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους είναι διαφορετικό ανάλογα με την ποικιλία. Στην Ελλάδα τα κεράσια παράγονται στην Πιερία, την Έδεσσα, τα Γρεβενά, τη Ροδόπη, και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας…
Με σκούρο κόκκινο χρώμα ή με ανοιχτό κιτρινορόζ τα κεράσια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, τα γλυκά και τα ξινά.
Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους είναι διαφορετικό ανάλογα με την ποικιλία
Στην Ελλάδα τα κεράσια παράγονται στην Πιερία, την Έδεσσα, τα Γρεβενά, τη Ροδόπη, και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας, ενώ θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας.
Η χώρα μας κατέχει την 10η θέση στον κόσμο σε παραγωγή κερασιών με περίπου 40,000 τόνους το χρόνο.
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιών, με πιο γνωστές την κερασιά Ρουπκόβου, την πετροκερασιά, και την κερασιά βοδενών.
Το κεράσι περιέχει αρκετά μεταλλικά άλατα και φυτικές ίνες. Ακόμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β, βιταμίνη C, όπως επίσης, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο.
Καλό θα είναι να αγοράζουμε κεράσια τα οποία δεν είναι γδαρμένα, παραμορφωμένα, μουχλιασμένα ή ζαρωμένα.
Για να κρατήσετε τα κεράσια φρέσκα τοποθετήστε τα στη συντήρηση του ψυγείου.
Άσχετα με την κατηγορία τους τα κεράσια έχουν αγαπηθεί όχι μόνο σαν απλά φρούτα αλλά και σαν γλυκά του κουταλιού, λικέρ και σε γλυκά όπως οι τάρτες