Υλικά
Για 4 άτομα
300 γραμμάρια βρώμη
170 γραμμάρια μέλι
270 ml γάλα
2 αυγά
200 γραμμάρια chocolate pudding Arla
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
40 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 κουταλάκι baking powder
2 πρέζες αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
80 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης ψίχα
6 αποξηραμένα σύκα
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρό καρεδάκι τα αποξηραμένα σύκα.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, καβουρδίζετε ελαφρώς το φιστίκι Αιγίνης και μετά το χοντροκόβετε.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το μέλι μαζί με το γάλα, τα αυγά, το chocolate pudding, το εκχύλισμα βανίλιας, το ηλιέλαιο, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ανακατεύετε την βρώμη με το baking powder, το προσθέτετε στο μείγμα με τα υγρά, ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα για 20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει η βρώμη τα υγρά.
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα σύκα μαζί με τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύετε καλά, τοποθετείτε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά.