Υλικά
Για 10-12 άτομα
Για το κέικ σοκολάτας:
250 γραμμάρια βραστό νερό
75 γραμμάρια κακάο
125 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα 70%
375 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
350 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
5 κρόκοι
5 ασπράδια
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
200 γραμμάρια πλήρες γιαούρτι
Για την βουτυρόκρεμα:
300 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές μέλι
300 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα 70%
200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση
Για το κέικ σοκολάτας, σε ένα μπολ τοποθετείτε το βραστό νερό μαζί με το κακάο και την μαύρη κουβερτούρα, ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα ψησίματος 25 εκ., στρώνετε τον πάτο με χαρτί ψησίματος και μετά το βουτυρώνετε και αυτό.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε, με το φτερό, μέχρι να αφρατέψει και να πάρει την υφή κρέμας.
Προσθέτετε στο μίξερ τους κρόκους έναν-έναν, περιμένοντας να ενσωματωθεί ο ένας πριν προσθέσετε τον επόμενο.
Προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί μέσα στο μείγμα.
Προσθέτετε το baking powder μέσα στο αλεύρι, ανακατεύετε καλά και το προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά στο μίξερ, προσθέτοντας παράλληλα και το γιαούρτι.
Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύετε αργά μέσα στο μείγμα με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Τοποθετείτε το μείγμα μέσα στην βουτυρωμένη φόρμα, το απλώνετε καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170ο C, στον αέρα, για 50 λεπτά και το ελέγχετε αν είναι έτοιμο, τρυπώντας με ένα μαχαιράκι το οποίο πρέπει να βγαίνει καθαρό.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και μόλις κρυώσει τελείως την κόβετε κατά μήκος σε 2 στρογγυλά κομμάτια.
Για την βουτυρόκρεμα, ψιλοκόβετε τις 2 σοκολάτες σε ένα μπολ, σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε το βούτυρο στις σοκολάτες.
Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει γυαλιστερό.
Το αφήνετε για περίπου 45-60 λεπτά, χτυπώντας πού και πού, μέχρι να πάρει μια μαλακή υφή και μια συμπαγή δομή ώστε να μπορέσετε να το απλώσετε επάνω από το κέικ χωρίς να είναι ρευστό.
Τοποθετείτε το κάτω μέρος σε μία πιατέλα για σερβίρισμα και απλώνετε τη μισή βουτυρόκρεμα επάνω του.
Τοποθετείτε το άλλο μισό του κέικ από πάνω και στο τέλος αλείφετε την υπόλοιπη από τη βουτυρόκρεμα επάνω του με κυματιστές κινήσεις για να φαίνεται πλούσιο και λαχταριστό.