Κέικ σοκολάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

175 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
175 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 αβγά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι baking powder
110 ml γάλα
35 γραμμάρια κακάο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
100 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κυβάκια
100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε κυβάκια
Για το γαρνίρισμα:
120 γραμμάρια λιωμένη μαύρη κουβερτούρα
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak

Εκτέλεση

Σε ένα μπεν-μαρί τοποθετείτε την μαύρη κουβερτούρα να λιώσει και όταν είναι έτοιμη προσθέτετε την μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Στο κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας πρώτα ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέτετε το επόμενο.
Συνεχίζετε προσθέτοντας το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτετε στο μίξερ κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το κακάο και το baking powder, ανακατεύοντας σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ προσθέτετε τα κομμάτια λευκής και γάλακτος κουβερτούρας και ανακατεύετε με μία μαρίζα με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Τοποθετείτε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Όταν το σοκολατένιο κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, το ξεφορμάρετε, το τοποθετείτε πάνω σε μία σχάρα και το περιχύνετε με την λιωμένη μαύρη κουβερτούρα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΚΕΙΚ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

×