Υλικά
Για 6-8 άτομα
225 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
300 ml ηλιέλαιο
4 μεσαία αβγά
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
½ κουταλάκι σόδα
400 γραμμάρια καρότο τριμμένο
150 γραμμάρια καρύδια περασμένα από μίξερ σχεδόν σαν σκόνη
1 συσκευασία Soft Kings βρώμης banana & dark chocolate chunks Αλλατίνη
Για την κρέμα:
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Στο λεπτό μέρος ενός τρίφτη τρίβουμε το καρότο και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για την γλυκιά κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.
Τοποθετούμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μία ωραία μύτη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε την ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάτε με το σύρμα αρκετά αλλά να μην γίνουν εντελώς λευκά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε τo χτύπημα για ακόμη 2-3 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το καρότο μαζί με το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την σόδα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 22-24 εκ. και απλώνουμε το μισό μείγμα του κέικ.
Τοποθετούμε τα 4 soft kings πάνω στο μείγμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50-55 λεπτά και ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγει καθαρό.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Σερβίρουμε σε μικρά ατομικά πιάτα ένα κομμάτι από το κέικ καρότου με την κρέμα από πάνω.