Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

225 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
175 ml ηλιέλαιο
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
4 μεσαία αβγά
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
½ κουταλάκι σόδα
400 γραμμάρια καρότο τριμμένο
150 γραμμάρια καρύδια περασμένα από μίξερ σχεδόν σαν σκόνη
Για την κρέμα:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε την καστανή ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάτε με το σύρμα αρκετά αλλά να μην γίνουν εντελώς λευκά.
Προσθέτετε το ηλιέλαιο μαζί με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε τo χτύπημα για ακόμη 2-3 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτετε το καρότο μαζί με το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την σόδα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος προσθέτετε τα καρύδια και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 26 εκ. και το απλώνετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά και ελέγχετε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγει καθαρό.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.
Απλώνετε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του κέικ καρότου και σερβίρετε.

Video

×