Υλικά
Για 8 άτομα
300 γραμμάρια Lurpak
300 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
5 μέτρια αυγά
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
150 ml χυμός πορτοκαλιού
380 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκι κάρδαμο τριμμένο
Για την φόρμα:
60 γραμμάρια soft Lurpak
10 γραμμάρια αλεύρι
Για το γλάσο:
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
30 ml νερό
Εκτέλεση
Τοποθετείτε το βούτυρο στον κάδο ενός μίξερ και το χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει αφράτο.
Προσθέτετε ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αποκτήσει ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσετε το άλλο χτυπώντας σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
Ανακατεύετε το αλεύρι μαζί και το μπέικιν πάουντερ και το κάρδαμο και στη συνέχεια κοσκινίζετε το μείγμα.
Αποσύρετε το κάδο από το μίξερ, προσθέτετε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με τον χυμό πορτοκαλιού ενσωματώνοντάς τα με αργές, κυκλικές και απαλές κινήσεις, με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Τέλος, ενσωματώνετε το κάρδαμο και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα, ανακατεύοντας αργά και απαλά.
Σε ένα μπολάκι τοποθετείτε το soft μαζί με τα 10 γραμμάρια αλεύρι και τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περνάτε καλά την φόρμα με το soft, προσθέτετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 55-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι.
Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί στη φόρμα για 15 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο, ανακατεύετε την άχνη με νερό σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνοντας σταδιακά το νερό μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη υφή.
Αν το γλάσο είναι πολύ παχύ, προσθέστε λίγο ακόμα νερό.
Περιχύνετε με το γλάσο το κέικ και σερβίρετε.