Υλικά
Για 2 κέικ
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
260 ml γάλα
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
150 γραμμάρια κουβερτούρα κλασική
150 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
150 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση
Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάτε, με το φτερό, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα και μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά προσθέτετε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε στον κάδο κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι εναλλάξ μαζί με το γάλα και αναμειγνύετε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις 3 κουβερτούρες, την κλασική, την γάλακτος και την λευκή, σε μικρά κομματάκια.
Προσθέτετε τις κομμένες κουβερτούρες στο μείγμα του κέικ και ανακατεύτε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τις φόρμες για κέικ και γεμίζετε με το μείγμα λίγο πάνω από την μέση.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45-50 λεπτά και ελέγχετε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας τα κέικ στην μέση να δείτε αν βγαίνει καθαρό.
Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα ξεφορμάρετε, τα τοποθετείτε σε πάνω σε μία σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν.