Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
140 γραμμάρια μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
4 λεπτές φέτες ψωμί
400 ml ζωμό μοσχαρίσιο
60 ml ελαιόλαδο
1 αυγό
Για την σάλτσα:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
400 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
200 ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
150 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τις φέτες μπέικον και τις χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
Για την σάλτσα τομάτας σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε την σοτέζα ingenio Tefal σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1-2 λεπτά και προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη μαζί με τον πελτέ τομάτας συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ μαζί με την τριμμένη τομάτα και τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνετε την σάλτσα να βράσει μέχρι να ξεκινήσει να δένει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όση ώρα σιγοβράζει η σάλτσα τομάτας σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μοσχαρίσιο κιμά, το κιμά μπέικον και το αυγό.
Τοποθετείτε το ψωμί μέσα στο κατσαρολάκι με τον μοσχαρίσιο ζωμό, το αφήνετε να μουλιάσει, το στύβετε καλά και το προσθέτετε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και αφήνετε τον κιμά για 20 λεπτά στο ψυγείο ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι ingenio Tefal σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Πλάθετε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα περιμετρικά.
Προσθέτετε τα κεφτεδάκια στην σοτέζα ingenio Tefal, μαζί με τα τυριά, τα κυβάκια φέτας και τα κυβάκια γραβιέρας.
Τοποθετείτε την σοτέζα ingenio Tefal σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C για 20-25 λεπτά, να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να λιώσουν τα τυριά.
Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, αποσύρετε την σοτέζα ingenio Tefal από τον φούρνο, πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη ρίγανη και σερβίρετε.