Υλικά
Για 6 άτομα
800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
100 γραμμάρια μπέικον
100 γραμμάρια τοματίνια
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 αυγό
Για το dip γιαουρτιού:
200 γραμμάρια γιαούρτι
3 κουταλάκια μπούκοβο γλυκό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το μπαγιάτικο ψωμί, προσθέτετε νερό, αφήνετε το ψωμί να μουλιάσει, το στύβετε καλά και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα τοποθετείτε και αυτά στο μπολ.
Σε ένα multi τοποθετείτε το μπέικον μαζί με τα τοματίνια και τα χτυπάτε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν και τα προσθέτετε και αυτά στο μπολ μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το λευκό ξύδι, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και αφήνετε τον κιμά για 20-30 λεπτά στο ψυγείο ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά.
Πλάθετε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια, σε ένα πιάτο βάζετε αλεύρι, τα αλευρώνετε και τα τινάζετε στα δύο σας χέρια ώστε να φύγει το πολύ αλεύρι.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 3 δάχτυλα ηλιέλαιο, να ζεσταθεί καλά.
Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά, και όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip γιαουρτιού, το γιαούρτι, το γλυκό μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο πιάτο με το dip γιαουρτιού.