Υλικά
Για 4 άτομα
200 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
300 γραμμάρια χοιρινό κιμά
60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Για την sauce:
200 γραμμάρια BBQ sauce
80 γραμμάρια κέτσαπ
80 ml bourbon
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
50 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε το μπέικον σε ένα μίξερ και το χτυπάτε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει την υφή κιμά.
Τοποθετείτε το μπέικον σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το αυγό, την καυτερή πάπρικα, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά, πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε μία μεγάλη πιατέλα.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Προσθέτετε τα κεφτεδάκια και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να πάρουν καλό χρώμα από παντού.
Όταν τα κεφτεδάκια έχουν πάρει καλό χρώμα, σβήνετε με το bourbon, προσθέτετε την BBQ sauce, την κέτσαπ, την γλυκιά πάπρικα και τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις πάρει μία βράση τοποθετείτε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να δέσει η σάλτσα.