Υλικά
Για 4 άτομα
1 κατσικίσιο μπούτι
100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές χοντρό αλάτι
Για την μαρινάδα:
2 συσκευασίες μείγμα για ψητά σχάρας Aroma
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από 2 μανταρίνια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές μέλι
Για τις baby πατάτες:
1 κιλό baby πατάτες
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά, τοποθετείτε το κατσικίσιο μπούτι σε ένα ξύλο κοπής, το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και το θωρακίζετε καλά στο BBQ από όλες τις πλευρές.
Πασπαλίζετε το κατσικίσιο μπούτι με αλάτι και από τις 2 μεριές, παράλληλα με το θωράκισμα.
Τοποθετείτε τις baby πατάτες σε ένα μπολ, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκόβετε το φρέσκο θυμάρι και την φρέσκια ρίγανη, τα προσθέτετε στις πατάτες και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε σε μία σχάρα το μείγμα μυρωδικών για ψητά σχάρας, από πάνω το κατσικίσιο μπούτι, το ξαναβάζετε στο BBQ για έμμεσο ψήσιμο και δίπλα του σε ένα ταψάκι τις baby πατάτες σε άμεσο ψήσιμο.
Ψήνετε το κατσικάκι μαζί με τις πατάτες για περίπου 50-60 λεπτά.
Όση ώρα ψήνετε το κατσικίσιο μπούτι σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε την 1 συσκευασία μείγμα για ψητά σχάρας μαζί με το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε καλά.
Τα τοποθετείτε σε ένα μπολάκι, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, το χυμό των μανταρινιών, το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Χρησιμοποιείτε τα μυρωδικά για ψητά σχάρας σαν πινέλο και περνάτε με την μαρινάδα το κατσικίσιο μπούτι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σερβίρετε σε ένα ξύλο κοπής το κατσικίσιο μπούτι μαζί με τις baby πατάτες και περιχύνετε με λίγο από την μαρινάδα.