Υλικά
Για 4 άτομα
1 κατσικίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
120 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια αντίδια ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές mix ντολμά
Χυμό από 1 λεμόνι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τα κομμάτια του κατσικιού σε ένα ξύλο κοπής και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του κατσικιού, δίνοντας καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Όταν το κατσικάκι έχει πάρει καλό χρώμα το αποσύρετε από την κατσαρόλα σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθούν καλά, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο το αλεύρι και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κατσικιού μαζί με το ζωμό λαχανικών και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπάσει το κρέας κατά 3 δάχτυλα.
Αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κατσικάκι να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, συμπληρώνοντας ζεστό νερό, αν χρειάζεται.
Στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτετε τα μαρούλια μαζί με το σπανάκι, τα αντίδια και το mix ντολμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά.
Όταν το φρικασέ είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τον άνηθο μαζί με το χυμό λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.