H κάπαρη είναι ένα μικρό μπουμπούκι με έντονη γεύση και ελάχιστες θερμίδες. Περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που είναι συστατικά ωφέλιμα για την υγεία.
Επίσης περιέχει και αρκετό νάτριο και αυτό οφείλεται στην κατεργασία της σε άλμη…
H κάπαρη είναι ένα μικρό μπουμπούκι με έντονη γεύση και ελάχιστες θερμίδες. Περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που είναι συστατικά ωφέλιμα για την υγεία.
Επίσης περιέχει και αρκετό νάτριο και αυτό οφείλεται στην κατεργασία της σε άλμη.
Οι τρυφεροί βλαστοί της κάπαρης, τα μπουμπούκια, αλλά και τα φύλλα, χρησιμοποιούνται σε διάφορα πιάτα.
Συναντάται σε όλη την Μεσόγειο και η πικάντικη, αψιά και ελαφρώς πικρή γεύση της, οφείλεται στην ύπαρξη του σιναπέλαιου που απελευθερώνεται από τους ιστούς του φυτού.
Αναδεικνύεται μόνο όταν γίνει τουρσί, γιατί μόνο κάτω από την επίδραση της άλμης σχηματίζεται το καπρικό οξύ, που της δίνει τη χαρακτηριστική της γεύση.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην οποία συναντάμε και ένα άλλο τρόπο διατήρησης της κάπαρης, στην Σαντορίνη όπου την στεγνώνουν στον ήλιο μέχρι να σκληρύνει τελείως και να αποκτήσει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα.