Υλικά
Για 4 άτομα
16-18 κανελόνια
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
500 γραμμάρια σπανάκι Φρεσκούλης
400 γραμμάρια χορτόπιτα Φρεσκούλης
1 πράσο Φρεσκούλης
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
1 αυγό
Για τη μπεσαμέλ:
30 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια αλεύρι
330 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για την μπεσαμέλ τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα πολύ παχύ μείγμα.
Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια και έντονα μέχρι να πήξει.
Προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα και μόλις λιώσει αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το σπανάκι και το μείγμα χορτόπιτας μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το πράσο μαζί με σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Όταν το πράσο με το κρεμμύδι είναι έτοιμο το τοποθετείτε στο μπολ με το σπανάκι μαζί με το μαϊντανό, την ρίγανη, το κασέρι, την φέτα, το ανθότυρο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Με ένα κουτάλι γεμίζετε τα κανελόνια, τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνετε καλά από πάνω με την μπεσαμέλ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 30-35 λεπτά.