Υλικά
Για 2 καλτσόνε
Για την γέμιση:
200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
6 φέτες μορταδέλα gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
6 φέτες ψητό ζαμπόν gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
200 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
150 γραμμάρια φέτα
1 μικρή πράσινη πιπεριά
Για την ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια νερό χλιαρό
8 γραμμάρια αποξηραμένη μαγιά
4 πρέζες αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα δοσομετρητή αναμιγνύετε το χλιαρό νερό μαζί µε τη μαγιά για να διαλυθεί.
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε λίγο.
Προσθέτετε το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και ζυμώνετε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
Αν χρειαστεί ακόμη λίγο αλεύρι ή νερό, προσθέτετε έτσι ώστε η ζύμη να σφίξει και να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο το αποσύρετε από το μίξερ και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 20-25 λεπτά.
Όση ώρα ξεκουράζετε το ζυμάρι σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα αλλαντικά σε μακρόστενες λωρίδες, την πράσινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια και σπάτε σε μικρά κομμάτια την φέτα.
Μοιράζετε την ζύμη για πίτσα σε 2 ισόποσα κομμάτια και τα ανοίγετε σε ένα καθαρό, ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο.
Απλώνετε τα υλικά στα ημικύκλια του κάθε ζυμαριού ξεκινώντας πρώτα με την σάλτσα τομάτας, την φέτα, την πράσινη πιπεριά και τέλος τα αλλαντικά.
Κλείνετε προσεκτικά την ζύμη σχηματίζοντας το σχήμα του καλτσόνε και με τα δάχτυλά σας και την βοήθεια ενός πιρουνιού κλείνετε καλά το ζυμάρι.
Τοποθετείτε το καλτσόνε σε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί, με ένα πινέλο περνάτε την ζύμη από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 14-16 λεπτά.