Υλικά
Για 4 άτομα
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
8 baby πατάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 χωριάτικα λουκάνικα με γραβιέρα Εν Ελλάδι Creta Farms
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 τομάτες κομμένες σε φέτες
150 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
100 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την μελιτζάνα και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες, τα κολοκυθάκια και το σκόρδο σε ροδέλες, τις baby πατάτες σε τέταρτα, τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, τα λουκάνικα σε ροδέλες και την γραβιέρα σε κύβους
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις ροδέλες λουκάνικου για 3-4 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους και πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στο τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί.
Σοτάρετε τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμύδι και τα σκόρδα και 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τα σοταρισμένα λαχανικά στο ταψί με τα λουκάνικα και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κολοκυθάκια με τις baby πατάτες και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε καλά και μόλις πάρει βράση τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ανακατεύετε καλά, τοποθετείτε τις φέτες τομάτας και τους κύβους γραβιέρας διάσπαρτα μέσα στο ταψί, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά.
Όταν το μπριάμ είναι έτοιμο, σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά από πάνω.