Καλαμαράκια κοκκινιστά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία καλαμάρι Ινδίας Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσο
80 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
200 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
200 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
200 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά μέλι
1 φύλλο δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πράσα σε χοντρές φέτες, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και χοντροκόβετε τα κρεμμύδια.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα καλαμαράκια για 1 λεπτό, προσθέτετε τα κρεμμύδια μαζί με τα πράσα και το σκόρδο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα πράσα και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το μπαχάρι μαζί με την δάφνη, τον πελτέ τομάτας, το μέλι, σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτετε την τριμμένη τομάτα, την τομάτα κονκασέ και τον ζωμό λαχανικών.
Χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε το θυμάρι, σκεπάζετε την σοτέζα και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι και να δέσει η σάλτσα.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα το καλαμάρι με τα κρεμμύδια και τα πράσα, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

×