Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία καλαμάρι Ινδίας Pescanova
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
4 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
3 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να μαραίνονται, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα καλαμαράκια για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, σβήνετε με το βαλσαμικό ξύδι, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
Πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη ρίγανη, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.