Υλικά
Για 2 άτομα
1 συσκευασια καλαμάρι Ινδίας Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φοινόκιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά μέλι
Χυμό από ½ λεμονι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το χούμους:
250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
30 γραμμάρια χυμό λεμόνι
40 γραμμάρια ταχίνι
3 γραμμάρια κύμινο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το χούμους, σε ένα μίξερ προσθέτετε τα βρασμένα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ταχίνι, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Όταν είναι έτοιμο δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και αναλόγως προσθέτετε.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φινόκιο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το φινόκιο μαζι τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Όταν το φινόκιο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το καλαμάρι για 1 λεπτό σε πολύ δυνατή φωτιά, προσθέτετε το σοταρισμένο φινόκιο μαζί με το μέλι, το ξύσμα λεμονιού και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, σβήνετε με τον χυμό, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το χούμους και από πάνω το καλαμάρι με το φινόκιο.