Υλικά
Για 4 άτομα
1½ κιλό χοιρινός λαιμός
400 γραμμάρια λάχανο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης
8 πίτες κανονικές Αλεξάκης
Για το spread μουστάρδας-πάπρικας:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
100 γραμμάρια μουστάρδα
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
Χυμό από ½ λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χοιρινό λαιμό σε μπουκιές και τον τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και περνάτε το χοιρινό λαιμό σε σιδερένια καλαμάκια BBQ.
Ανάβετε τα κάρβουνα στο BBQ και μόλις είναι έτοιμα ψήνετε τα σουβλάκια για 7-8 λεπτά, συνολικά και από τις 4 πλευρές.
Όση ώρα ψήνονται τα καλαμάκια σε ένα μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το spread, το φρέσκο τυρί κρέμα, την μουστάρδα, την γλυκιά πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια και τις ανακατεύετε με το λάχανο και το καρότο.
Όταν τα καλαμάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το BBQ, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και ψήνετε τις πίτες στο BBQ για 1-2 λεπτά.
Στήνετε τα σουβλάκια τοποθετώντας πρώτα το spread μουστάρδας-πάπρικας, τα χοιρινά σουβλάκια και τέλος το λάχανο με το καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης.
Τυλίγετε τα σουβλάκια με λαδόκολλα και σερβίρετε.