Υλικά
Για 4 άτομα
4 καλαμάκια χοιρινά Μπούμπας
4 καλαμάκια κοτόπουλο Μπούμπας
4 καλαμάκια μοσχίδα Μπούμπας
Για το αρωματικό βούτυρο:
100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
2 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
3-4 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις σκελίδες του σκόρδου σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτετε τις φέτες σκόρδου μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό, τα κλωναράκια θυμαριού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και τα αφήνετε να το αρωματίσουν.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και πασπαλίζετε τα καλαμάκια με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε τα καλαμάκια στο ραβδωτό τηγάνι για 7-8 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές περνώντας τα ανά τακτά χρονικά με το αρωματισμένο βούτυρο.
Μόλις τα καλαμάκια είναι έτοιμα τα σερβίρετε μαζί με πίτες.