Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
4 πίτες για σουβλάκια
200 γραμμάρια τοματίνια
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
40 ml ελαιόλαδο
Για την μαρινάδα:
2 πράσινες πιπεριές
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κίτρινες πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο
30 ml ξύδι βαλσαμικό
40 ml ελαιόλαδο
Για το dip:
200 γραμμάρια γιαούρτι
40 ml ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι λευκό
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα multi τοποθετείτε τις πιπεριές, τις πράσινες, τις Φλωρίνης και τις κίτρινες μαζί με το σκόρδο και τις χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ένα μπολ, προσθέτετε το βαλσαμικό ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές και τα τοποθετείτε μέσα στην μαρινάδα για τουλάχιστον 6 ώρες.
Περνάτε τις μαριναρισμένες μπουκιές μπούτι κοτόπουλο σε καλαμάκι, τοποθετείτε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνετε τα καλαμάκια για 10-12 λεπτά, συνολικά από όλες τις πλευρές.
Όση ώρα ψήνονται τα καλαμάκια σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα, ψιλοκόβετε το σχοινόπρασο και τα τοποθετείτε όλα σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το dip, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, την ρίγανη, το θυμάρι και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Όταν τα καλαμάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το σχαροτήγανο και ψήνετε τις πίτες για 2-3 λεπτά συνολικά, και από τις 2 μεριές.
Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής τα καλαμάκια με τις πίτες κομμένες σε τριγωνάκια, τα μαριναρισμένα τοματίνια και το dip.