Καλαμάκια με κοζάκικα λουκάνικα, γαρίδες και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    6-7'

Υλικά

Για 4 άτομα

6 κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής
16 γαρίδες καθαρισμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές χυμό λεμόνι
4 κουταλιές μέλι
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κίτρινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
2 καλαμπόκια βρασμένα
Λίγη φρέσκια ρόκα για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μεγάλο καρέ και τα καλαμπόκια σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής τοποθετείτε τα κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής και τα κόβετε σε 4 κομμάτια το καθένα.
Παίρνετε σιδερένια καλαμάκια και περνάτε τα κομμάτια κοζάκικου λουκάνικου εναλλάξ με τις καθαρισμένες γαρίδες και τα κομμένα λαχανικά, τις πιπεριές και το καλαμπόκι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Ψήνετε τα καλαμάκια από όλες τις πλευρές να πάρουν καλό χρώμα πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τα καλαμάκια σε μία πιατέλα στρωμένη με λίγα φύλλα φρέσκιας ρόκας.

×