Υλικά
Για 4 άτομα
4 ψωμάκια hot dog
1 συσκευασία λουκάνικα Φρανκφούρτης Εν Ελλάδι Creta Farms
1 συσκευασία αβοκάντο sread με μυρωδικά & λεμόνι Avoel
Για το pico de gallo:
3 ώριμες τομάτες
40 ml ελαιόλαδο
½ λευκό κρεμμύδι
1 μικρή καυτερή πιπεριά
Χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
4 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Για την σος γιαουρτιού:
100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το pico de gallo, με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρείτε το κοτσάνι από τις τομάτες και κάνετε έναν σταυρό από κάτω.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει, βυθίζετε τις τομάτες στο νερό για 8-10 δευτερόλεπτα, τις αφαιρείτε και τις βυθίζετε απευθείας σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε την φλούδα από τις τομάτες πολύ εύκολα και γρήγορα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες σε τέταρτα, βγάζετε τα σπόρια, κόβετε την σάρκα σε πολύ μικρά κυβάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά, αφού έχετε αφαιρέσει τα σπόρια.
Προσθέτετε όλα τα υλικά στο μπολ με τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, τα 40 ml ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σος γιαουρτιού, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γεμάτο με νερό να πάρει μία βράση.
Μόλις το νερό βράσει, σβήνετε την φωτιά και προσθέτετε μέσα τα λουκάνικα Φρανκφούρτης για 3-4 λεπτά.
Στήνετε τα hot dog τοποθετώντας πρώτα το pico de gallo, από πάνω τα λουκάνικα Φρανκφούρτης, πάνω τους το αβοκάντο spread και τέλος την σος γιαουρτιού.