Υλικά
Για 4 άτομα
4 ψωμάκια για hot dog
4 λουκάνικα με πράσο Μουτεβελής
Για την σάλτσα μουστάρδας:
200 γραμμάρια μαγιονέζα
15 γραμμάρια BBQ sauce
40 γραμμάρια μουστάρδα απαλή
5 γραμμάρια Worcestershire sauce
Για την σάλτσα πίκλας:
200 γραμμάρια αγγουράκι τουρσί
240 γραμμάρια μελιτζάνα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
120 γραμμάρια κρεμμύδι
40 γραμμάρια κινόα ξεπλυμένη
80 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
15 γραμμάρια μαϊντανός
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπρίκι τοποθετείτε την κινόα μαζί με τον ζωμό λαχανικών και τοποθετείτε το μπρίκι σε δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.
Μόλις βράσει η κινόα, χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την μελιτζάνα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις είναι έτοιμη την τοποθετείτε στο μπολ με την κινόα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε όλα τα υλικά για την σάλτσα πίκλας, το αγγουράκι τουρσί, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και τα τοποθετείτε στο μπολ με την κινόα και την μελιτζάνα.
Προσθέτετε τα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Για την σάλτσα μουστάρδας τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, την μαγιονέζα, την BBQ sauce, την μουστάρδα και την Worcestershire sauce και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα λουκάνικα με πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Ανοίγετε τα ψωμάκια στην μέση κατά μήκος σαν βιβλίο τοποθετείτε τα λουκάνικα, από πάνω την σάλτσα μουστάρδας και τέλος την σάλτσα πίκλας.