Υλικά
Για 4 άτομα
100 γραμμάρια βρώμη νιφάδες
60 γραμμάρια πίτουρο βρώμης
10 γραμμάρια λιναρόσπορος σπασμένος
40 γραμμάρια φιλέ αμύγδαλο
40 γραμμάρια κάσιους χοντροκομμένο
40 γραμμάρια αμύγδαλο ξεφλουδισμένο χοντροκομμένο
40 γραμμάρια cranberries
40 γραμμάρια βερίκοκο αποξηραμένο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μέλι
¾ κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
75 ml βραστό νερό
Για το σερβίρισμα:
200 γραμμάρια chocolate pudding protein Arla
500 ml ρόφημα σοκολάτας protein Arla
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι τοποθετείτε τις νιφάδες βρώμης μαζί με την κανέλα, ανακατεύετε καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το βραστό νερό μαζί με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτετε το πίτουρο βρώμης, τον λιναρόσπορο, το φιλέ αμύγδαλο, τα κάσιους, το αμύγδαλο και το μείγμα με το νερό και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το ταψί πάλι στον φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά.
Όταν η granola είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο την τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα cranberries και το αποξηραμένο βερίκοκο, ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να κρυώσει.
Σερβίρουμε την granola σε ένα μπολ με το ρόφημα σοκολάτας protein και σε ένα άλλο με την πουτίγκα σοκολάτας.