Γλώσσα φιλέτο στον φούρνο ψημένο με κολοκυθάκι, φινόκιο και φρέσκα μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-22'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φιλέτο γλώσσα Λιμάντα Pescanova
2 κολοκυθάκια
2 φινόκιο
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
3 κουταλιές κάπαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια, τα φινόκιο και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κολοκυθάκια μαζί με τα φινοκιο και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαραθούν ελαφρώς, αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί αποσύρετε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα απλώνετε σε ένα πυρέξ.
Προσθέτετε την κάπαρη μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό λαχανικών.
Τοποθετείτε πάνω στα λαχανικά τα φιλέτα γλώσσας, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα γλώσσας είναι έτοιμα, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα λαχανικά με τα φιλέτα γλώσσας πασπαλίζοντας με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά από πάνω.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑ

×