Υλικά
Για 4 άτομα
Για την βάση:
1 συσκευασία Γεμάτα Φράουλα Αλλατίνη
60 γραμμάρια βούτυρο soft λιωμένο
Για την κρέμα:
900 γραμμάρια γάλα
240 γραμμάρια ζάχαρη
4 κρόκοι
70 γραμμάρια corn flour
1 βανίλια σκόνη
80 γραμμάρια βούτυρο
Για την φράουλα:
350 γραμμάρια ώριμες φράουλες
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
10 γραμμάρια ζελατίνη
3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το topping:
Λίγα χοντροσπασμένα Γεμάτα Φράουλα Αλλατίνη
Εκτέλεση
Για την κρέμα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα με το γάλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά αλλά να μην βράσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους, το corn flour και την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στο μπολ, ανακατεύοντας διαρκώς, τοποθετούμε πάλι το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Απλώνετε την κρέμα σε ένα ταψί, την σκεπάζετε με μία μεμβράνη η οποία να εφάπτεται στην κρέμα και την αφήνετε να κρυώσει.
Όταν η κρέμα κρυώσει την χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρει μία ωραία, λεία υφή.
Για τον ζελέ φράουλας, τοποθετούμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό να μουλιάσουν.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη και τις χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε 50 γραμμάρια νερό, στύβουμε καλά τις ζελατίνες και την διαλύουμε καλά στο ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τις ζελατίνες στις φράουλες μαζί με τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Για την βάση, σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα μπισκότα φράουλα και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
Τοποθετούμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ, περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε σε ένα πυρέξ 23×20εκ., απλώνουμε από πάνω την μίση κρέμα, πάνω της απλώνουμε το μείγμα με τις φράουλες και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
Όταν το μείγμα με τις φράουλες έχει σταθεροποιηθεί, αποσύρουμε το πυρέξ από το ψυγείο, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει καλά.
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε από πάνω με τα χοντροσπασμένα μπισκότα και σερβίρουμε.

