Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσια ελιά κομμένο σε μερίδες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
200 γραμμάρια τοματίνια
350 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
250 γραμμάρια risoni από όσπρια Barilla
500 ml ζωμό μοσχάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το μοσχάρι καλά από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μπολ, ξαναβάζετε την σοτέζα πάλι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το καρότο και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέτετε τον πελτέ τομάτας και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε πάλι το μοσχάρι μαζί με την τριμμένη τομάτα, την μαύρη ζάχαρη και νερό και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 55-60 λεπτά.
Μόλις το μοσχάρι είναι έτοιμο και έχουν εξατμιστεί τα υγρά του, το τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με το risoni από όσπρια, τα τοματίνια και τον μοσχαρίσιο ζωμό και ψήνετε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25-30 λεπτά.