Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
250 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
250 γραμμάρια κονκασέ
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
200 ml κόκκινο γλυκό κρασί
400 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
750 ml ζωμό κοτόπουλο
200 γραμμάρια protein cottage cheese Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα παντού.
Όταν τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι πάλι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά για 2-3 λεπτά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ τομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί, προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες μαζί με το κονκασέ, τον ζωμό κοτόπουλο και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο και αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση.
Μόλις βράσει το φαγητό προσθέτετε το κριθαράκι, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν το κοτόπουλο με το κριθαράκι είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, σερβίρετε σε ατομικά πιάτα και τοποθετείτε από πάνω 1-2 κουταλάκια cottage cheese από πάνω.