Υλικά
Για 4 άτομα
600 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
70 γραμμάρια ρύζι φάνσυ
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
80 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
2 κουταλιές soft Lurpak λιωμένο
Για το μαγείρεμα:
1 κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πατάτα
20 τοματίνια
2 κουταλιές soft Lurpak
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
600 ml ζωμό κοτόπουλο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα γιουβαρλάκια κοτόπουλο σε ένα μπολ τοποθετείτε το μπαγιάτικο ψωμί μαζί με νερό και το αφήνετε να μουλιάσει.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά κοτόπουλο, το ρύζι φάνσυ, τον μαϊντανό, τα αυγά, το ψωμί, καλά στραγγισμένο, το λιωμένο soft, αλάτι και φρεσκοτριμμένο και ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά να σφίξει και να βγάλει τα αρώματα του και μετά πλάθετε σε γιουβαρλάκια.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης και την πατάτα σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το soft να λιώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κολοκυθάκι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης και την πατάτα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε μέσα τα γιουβαρλάκια.
Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα γιουβαρλάκια, ανάλογα και με το μέγεθος.
Όταν τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.