Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
120 γραμμάρια ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο Lurpak
1 αυγό
1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 καρότα κομμένα σε φέτες
10 baby πατάτες κομμένες στα 4
Για το αυγολέμονο:
2 κρόκους
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα 50 γραμμάρια βούτυρο να λιώσουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, τον μοσχαρίσιο κιμά, το ρύζι γλασέ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και πλάθετε σε τον κιμά σε γιουβαρλάκια.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις baby πατάτες στα 4, τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τις baby πατάτες μαζί με τα καρότα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο μαζί με τα γιουβαρλάκια και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα γιουβαρλάκια να σιγοβράσουν για 35-40 λεπτά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τους κρόκους μαζί με το λεμόνι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό από τα γιουβαρλάκια, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
Όταν τα αυγά έχουν φτάσει σε θερμοκρασία ίδια με της σούπας, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε.

Video

×