Γιορτινό κέικ πορτοκάλι γεμιστό με soft kings

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 2 φόρμες

2 συσκευασίες Soft Kings triple chocolate chunks Αλλατίνη
500 γραμμάρια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
5 μεσαία αυγά
310 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
440 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια φυσικό χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 φακελάκι baking powder Αλλατίνη
1 βανίλια
Για το στόλισμα:
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Άχνη ζάχαρη
Κόκκινα φρούτα

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα soft kings σε 4-5 μακρόστενα κομμάτια.
Τοποθετούμε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Καλό είναι το βούτυρο να το έχουμε βγάλει από πριν έτσι ώστε να έχει θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα και μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στον κάδο κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι εναλλάξ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και αναμειγνύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάζουμε 1½-2 δάχτυλα από το μείγμα.
Τοποθετούμε κατά μήκος της φόρμας τα soft kings, το ένα κοντά στο άλλο, προσθέτουμε από πάνω άλλα 1½-2 δάχτυλά από το μείγμα του κέικ, τοποθετούμε άλλη μία στρώση με τα soft kings και τέλος από πάνω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά και ελέγχουμε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ στην μέση να δούμε αν βγαίνει καθαρό.
Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη, το περιχύνουμε με την σοκολάτα γάλακτος και τοποθετούμε από πάνω τα κόκκινα φρούτα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

×