Γιορτινή σαλάτα με φινόκιο, φρέσκα μυρωδικά, μπλε τυρί, μανταρίνι και dressing βαλσαμικού με ρόδι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 σαλάτα πράσινη πλυμένη
1 σαλάτα λόλα κόκκινη πλυμένη
½ ματσάκι ρόκα καλά πλυμένο
1 φινόκιο
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι 
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια μπλε τυρί
2 μανταρίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια
Για το dressing:
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού ρόδι 
1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό 
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φινόκιο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε το φοινόκιο σε ένα μικρό μπολ μαζί με τις 4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού ρόδι, το ξύδι βαλσαμικό, την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Πλένετε καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό όλα τα λαχανικά, την ρόκα, την πράσινη σαλάτα και την κόκκινη λόλα και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα σαλατικά, τα οποία κόβετε με το χέρι σε μικρά κομμάτια, μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μυρώνι.
Προσθέτετε το μαριναρισμένο φινόκιο, το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας, τα μανταρίνια, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με λίγη κρέμα βαλσαμικού με ρόδι από πάνω.

Video

×