Γιορτινή σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια, μπλε τυρί και ρόδι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    6-8'

Υλικά

Για 4 άτομα

180 γραμμάρια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα
2 αχλάδια
2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού
2 κουταλιές χυμό λάιμ
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
100 γραμμάρια μπλε τυρί
100 γραμμάρια ρόδι
Για το dressing:
120 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά ροζ πιπέρι
Ξύσμα από 1 λάιμ
30 ml χυμό λάιμ
2 κουταλιές μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το μέλι, το ροζ πιπέρι και αλάτι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε και κόβετε στα 8 τα αχλάδια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, τον χυμό λάιμ και την καστανή ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτετε μέσα τα αχλάδια.
Σοτάρετε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να καραμελώσουν.
Αποσύρετε τα αχλάδια από το τηγάνι, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με την πράσινη ανάμεικτή σαλάτα, τα χοντροκομμένα καρύδια και το μπλε τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια και το ρόδι.
Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολάκια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΧΛΑΔΙ

ΚΑΡΥΔΙΑ

ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

×