Υλικά
Για 20-25 cookies
440 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
10 γραμμάρια ginger τριμμένο
1 κουταλιά κανέλα τριμμένη
½ κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
145 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
220 γραμμάρια μελάσα
1 αυγό
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για το icing:
2 ασπράδια αυγού
270 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Κόκκινο & πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί την μαγειρική σόδα, το αλάτι, το ginger, την κανέλα, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο και ανακατεύετε καλά.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο και το χτυπάτε, σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
Προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη και την μελάσα και συνεχίζετε το χτύπημα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν πάλι μία σχετικά κρεμώδη υφή.
Προσθέτετε το αυγό μαζί με το εκχύλισμα βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αυγό στο μείγμα.
Προσθέτετε το μείγμα αλευριού στο κάδο και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μία ζύμη.
Αποσύρετε την ζύμη από το μίξερ, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 3 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
Ανοίγετε την ζύμη σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο, κόβετε με τα σχέδια της αρεσκείας σας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C, στον αέρα, για 9-11 λεπτά.
Όταν τα gingerbread cookies είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για το icing τοποθετείτε τα ασπράδια στον κάδο ενός μίξερ και με το σύρμα τα χτυπάτε, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται μαρέγκα.
Όταν ξεκινάει να σχηματίζετε η μαρέγκα προσθέτετε σταδιακά σε 3-4 δόσεις την άχνη ζάχαρη μέχρι να δέσει και να σφίξει η μαρέγκα.
Μοιράζετε, ισόποσα, την μαρέγκα σε 3 μπολ, προσθέτετε στο ένα το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε, στο άλλο το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε και αφήνετε το τρίτο λευκό.
Τοποθετείτε τα 3 icing σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με λεπτές μύτες και στολίζετε τα gingerbread cookies.