Υλικά
Για 4 άτομα
½ κιλό φασόλια γίγαντες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 συσκευασίες γύρο κοτόπουλο Εν Ελλάδι Creta Farms
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
30 τοματίνια κομμένα στην μέση
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τους γίγαντες σε κρύο νερό για όλο το βράδυ έτσι ώστε να φουσκώσουν.
Σουρώνετε τους γίγαντες, τους τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με νερό και τους βράζετε για 55-60 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμοι τους σουρώνετε και τους τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, την πράσινη, την Φλωρίνης, την κίτρινη και την πορτοκαλί σε μεγάλα κομμάτια, χοντροκόβετε τα κρεμμύδια και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με την σάλτσα τομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση τοποθετείτε την σάλτσα με τις πιπεριές στο ταψί με τους γίγαντες και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε τους γίγαντες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τον γύρο κοτόπουλο, ανακατεύετε ελαφρώς και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Σερβίρετε τους γίγαντες σε ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.