Υλικά
Για 4 άτομα
4 αυγά
250 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
10 γραμμάρια corn flour
60 γραμμάρια μέλι
Για την βάση:
180 γραμμάρια πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη Αλλατίνη
60 γραμμάρια βούτυρο soft
Για την σάλτσα φράουλας:
150 γραμμάρια φράουλες
2 κουταλιές μέλι
Για τις μαριναρισμένες φράουλες:
200 γραμμάρια φράουλες
1 κουταλιά πετιμέζι
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα πτι-μπερ σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο soft, το προσθέτουμε στο μπολ με τα digestive και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε τα 4 αυγά και με το σύρμα τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι μαζί με το corn flour και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε στο τσέρκι, πάνω από τα πτι-μπερ, το μείγμα της γιαουρτόπιτας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
Στα μισά του χρόνου βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Όταν η γιαουρτόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πριν την ξεφορμάρουμε.
Όση ώρα κρυώνει η γιαουρτόπιτα σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα 150 γραμμάρια φράουλες μαζί με τις 2 κουταλιές μέλι και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σάλτσας.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα 200 γραμμάρια φράουλες σε τέταρτα κατά μήκος, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πετιμέζι, το κονιάκ και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε την γιαουρτόπιτα με την σάλτσα φράουλας από πάνω και τις μαριναρισμένες φράουλες.