Γεμιστές μπουκιές με τυριά και αλλαντικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 αφράτη ζύμη για πίτσα 
120 γραμμάρια σάλτσα τομάτας 
80 γραμμάρια καπνιστό κοτόπουλο
80 γραμμάρια καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
80 γραμμάρια φέτα τριμμένη
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καπνιστό κοτόπουλο μαζί με την καπνιστή χοιρινή μπριζόλα σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε τα κυβάκια αλλαντικών σε ένα μπολ και προσθέτετε μέσα την τριμμένη μοτσαρέλα, την φέτα και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Προσθέτετε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Ανοίγετε τις αφράτες ζύμες για πίτσα σε ένα καθαρό, ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και με ένα τσέρκι διαμέτρου 8 εκ. τις κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια.
Απλώνετε σε κάθε κομμάτι ζύμης λίγη σάλτσα τομάτας, τοποθετείτε ½ κουταλιά από την γέμιση και τυλίγετε την ζύμη σε μπαλάκια.
Τοποθετείτε τις γεμιστές μπουκιές σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα περιχύνετε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνετε στους 180ο κελσίου στον αέρα για 9-10 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα η ζύμη πίτσας.

Video

×