Υλικά
Για 4 άτομα
3 τομάτες
3 πράσινες πιπεριές
3 πατάτες κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια
60 ml ελαιόλαδο
150 γραμμάρια χυμό τομάτας
Για τη γέμιση:
400 γραμμάρια ρύζι για γεμιστά
80 γραμμάρια πλιγούρι
60 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
Την σάρκα από τις τομάτες
½ ματσάκι δυόσμο
½ ματσάκι μαϊντανό
50 γραμμάρια κουκουνάρι
50 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
20 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα λαχανικά, τα ανοίγετε, ξεκουφώνετε τις τομάτες, ψιλοκόβετε τις σάρκες τους και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Πασπαλίζετε τα λαχανικά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στις τομάτες βάζετε και λίγη ζάχαρη.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το δυόσμο και τον μαϊντανό και τα τοποθετείτε στο μπολ με την ψιλοκομμένη σάρκα των τοματών.
Προσθέτετε στο μπολ το ρύζι, το πλιγούρι, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε τα λαχανικά με την γέμιση, αφήνοντας περιθώριο 1 δαχτύλου και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών.
Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τις τοποθετείτε ανάμεσα στα λαχανικά, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό τομάτας, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1-1½ ώρα να ψηθούν.