Υλικά
Για 4 άτομα
4 τομάτες
4 μελιτζάνες
4 πράσινες πιπεριές
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Για τη γέμιση:
1 συσκευασία φιλέτο στήθος Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
200 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
500 ml ζωμό κοτόπουλο
20 γραμμάρια ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον μαϊντανό, την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο.
Στο ίδιο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Αφαιρείτε την σάρκα από τα λαχανικά και κρατάτε την σάρκα από τις τομάτες, τις τοποθετείτε σε ένα multi και τις χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Πασπαλίζετε τα λαχανικά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στις τομάτες πασπαλίζετε και την ζάχαρη.
Για τη γέμιση τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα αποσύρετε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας μέχρι να ξεκινήσουν να μαραίνονται.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά, το καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας μαζί με την ζάχαρη, ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα λαχανικά με την σάλτσα να σιγομαγειρευτούν για άλλα 2-3 λεπτά.
Αποσύρετε το μείγμα από την φωτιά, προσθέτετε το σοταρισμένο κοτόπουλο μαζί με το ρύζι και τον ζωμό κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και γεμίζετε τα λαχανικά.
Προσθέτετε τις πατάτες στο ταψί, τις περιχύνετε με τις σάρκα από τις τομάτες, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 60-70 λεπτά.