Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια linguine Barilla
20 γαρίδες καθαρισμένες
20 τοματίνια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σχοινόπρασο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
Για την τηγανιτή κάπαρη:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές κάπαρη
Για την σάλτσα:
20 κεφάλια γαρίδας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ καρότο ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
40 ml κονιάκ
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας Pomodoro Barilla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για την σάλτσα τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κεφάλια από τις γαρίδες μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 3-4 λεπτά.
Σβήνετε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε νερό να σκεπάσει τα υλικά και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά και σουρώνετε των ζωμό, με ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι, σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σχοινόπρασο.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα linguine 1-2 λεπτά πριν γίνουν al dente.
Όση ώρα βράζουν τα linguine, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτετε την κάπαρη συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά και προσθέτετε και το σκόρδο.
Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με τον ζωμό από τις γαρίδες και μόλις εξατμιστεί αρκετά προσθέτετε την σάλτσα pomodoro.
Προσθέτετε τα linguine μαζί με τα τοματίνια συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτετε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

