Υλικά
Για 2 άτομα
12 γαρίδες γίγας Νο2 καθαρισμένες
300 γραμμάρια τοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά chili αποξηραμένο
80 ml ζωμό γαρίδας
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
5 λαδοκούλουρα Κυθήρων
6 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
120 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το chili για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα τοματίνια, σβήνετε με τον ζωμό γαρίδας, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το σαγανάκι λίγο να βράσει για να μειωθούν τα υγρά.
Προσθέτετε τα λαδοκούλουρα Κυθήρων, σπασμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας για να απορροφήσουν τα υγρά και σβήνετε την φωτιά.
Τοποθετείτε στο τηγάνι διάσπαρτες κουταλιές από το φρέσκο τυρί κρέμα, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε.